Vrijdag hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 51 voertuigen gecontroleerd. 47 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 92 procent van de gecontroleerde bestuurders. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hierbij was één beginnend bestuurder. Deze kreeg een proces-verbaal en zal gedagvaard worden voor de politierechter. Beiden kregen een rijverbod van drie uur. De andere bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 170 euro.

Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ook hierbij was ook één beginnend bestuurder. Ze kregen beiden minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Drugs in het verkeer

Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal af voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Andere inbreuken

Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij zijn gordel niet droeg. Een andere bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn keuringsbewijs verlopen was.

Controleplaatsen

De controles vonden allemaal plaats in Geel: Doelenstraat, Pastoor Van Neylenstraat, Technische Schoolstraat, Millegemseweg en Bel.  Foto archief Nnieuws.